Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2006

Ανοιχτή γενική συνέλευση

Ανοιχτή γενική συνέλευση
της Μαχόμενης Αριστερής Δάφνης (Μ.ΑΡΙ.ΔΑ.)

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 7.30 μ.μ.

Αρκαδίου 2 και Αγίας Βαρβάρας


Εμείς τώρα ξεκινάμε

Μετά την εκλογή...

H Mαχόμενη Αριστερή Δάφνη θέλει να ευχαριστήσει τους συνδημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και που παρά το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα του 42% μας έδωσαν μια έδρα στο ΔΣ του δήμου. Ιδιαιτέρα επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την νεολαία που η στήριξη της ήταν καθοριστική.

Μια πρώτη συνολική εκτίμηση για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές Πανελλαδικά είναι ότι η ΝΔ είχε πτώση, χωρίς αυτό να σημαίνει αισθητά κέρδη για το ΠΑΣΟΚ. Αντικειμενικά δεν έγινε η «αλλαγή του πολιτικού σκηνικού», η «ολική αναστροφή» υπέρ των πρασίνων, όπως ευαγγελιζόταν η Χαριλάου Τρικούπη .
Η Τριχοτομημένη Αριστερά δεν κατάφερε να ξεπεράσει την διάσπαση της..
Το ΚΚΕ κράτησε τις περιχαρακωμένες δυνάμεις του, ο ΣΥΝ όπου εκπροσωπήθηκε το χρωστάει στις συμμαχίες του με το Πασοκ , ενώ πήγε καλύτερα όπου πήρε στήριξη από αριστερά( φόρουμ- εξωκοινοβουλευτική αριστερά πχ Τσιπρας ).
Οι δυνάμεις της «εκτός των τειχών» αριστεράς για πρώτη φορά εξέλεξαν αυτόνομα δημοτικούς συμβούλους σε αρκετούς Δήμους μεταξύ αυτών και στη Δάφνη.
Η μεγάλη αποχή ,το άκυρο και το λευκό ήταν επίσης μια αντίδραση στην ανικανότητα της «αντιπολίτευσης» την ίδια στιγμή που η τραυματισμένη από τους «κουμπάρους» και το εκπαιδευτικό κίνημα κυβέρνηση «τα έδωσε όλα» για μάξιμουμ συσπείρωση προ του κινδύνου.

Στη Δάφνη , η επικράτηση του Σταυριανουδάκη της ΝΔ με 46,3 % πέραν του γενικού κλίματος που προαναφέραμε πρέπει να αναζητηθεί σε καθαρά ιδιαίτερους τοπικούς παράγοντες .
Αυτοί είναι
α) η κρίση ηγεσίας και η διάσπαση του Πασοκ καθώς και το αλαλουμ των χωρίς αρχές πολιτικών μετακινήσεων διαφόρων «παραγοντων»
β) Η αδυναμία συγκρότησης ενός ενιαίου αριστερού μετώπου με κυρία ευθύνη του ΚΚΕ, αλλά και του ΣΥΝ
γ) Οι καλοδουλεμένες δημόσιες σχέσεις και το στήσιμο ενός ρουσφετολογικού μηχανισμού εκλογικής πελατείας στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το Δήμαρχο
δ) Η αποστασία ,ενσωμάτωση ,στήριξη πρώην μελών του Πασοκ , και «αριστερών» που εδοσε δημοκρατικά εύσημα στον Μητσοτσοτακικό μηχανισμό που καθοδηγούσε τον λανσαρισμένο σαν υπερκομματικό «ηγέτη της Δάφνης» (η έκφραση από το συνδυασμό του)

ε) Η ανάμιξη μερίδας της εκκλησίας στα πολιτικά δρώμενα και την ανοικτή υποστήριξη στο συνδυασμό του

στ)το καλπονοθευτικο σύστημα του 42% και μη αναλογική κατανομή των εδρών.

Όλα αυτά είναι τα στοιχεία που συνέθεσαν την εκλογή του Μ. Σταυριανουδακη αλλά που ωστόσο η σύνθεση των συμβούλων του είναι ένα ασταθές ετερογενές μίγμα μακριά από την αγωνία και τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Πιστεύουμε πως στην διάρκεια της νέας δημοτικής τετραετίας θα έχουμε εκπλήξεις καθώς το πολιτικό μετεωρολογικό δελτίο προβλέπει κοινωνικές θυμέλες (παιδεία, υγεία, ασφαλιστικό, αντεργατική επίθεση, λιτότητα, ανεργία αλλά και κοινωνικές αντιστάσεις)

Η κατάχτηση της μιας έδρας από την Μαχόμενη Αριστερά είναι μια θέση αγώνα ,όχι για μια απλή αντιπολίτευση μέσα στο δήμο αλλά μια αμφίδρομη διαδικασία ενός ζωντανού κινήματος μέσα και έξω από το δήμο που θα εκφράζει την αγωνία και τα προβλήματα των δημοτών .

Τα κοινωνικά κινήματα, οι αγώνες για δωρεάν παιδεία και δωρεάν υγεία ,οι εργατικές αντιστάσεις θα έχουν ένα βήμα μέσα στο δήμο.
.
Η έδρα μας θα αποτελεί το αντίπαλο δέος στην διαπλοκή ,την αλαζονεία και την αυθαιρεσία της εξουσίας. Φιλοδοξούμε να είμαστε η φωνή της αξιοπρέπειας και του αγώνα σε κάθε στιγμή της θητείας στο ΔΣ στο πλευρό του δημότη με σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για τον ένα»

Αλληλεγγύη στον αγώνα των δασκάλων

Οι κουμπάροι στην εξουσία, η Παιδεία στη γωνία
Αλληλεγγύη στον αγώνα των δασκάλων

Η “Μαχόμενη Αριστερή Δάφνη” τάσσεται αλληλέγγυα στους απεργούς δάσκαλους και καλεί τους εργαζόμενους της πόλης μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο την συμπαράσταση τους στον αγώνα τους. Η εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο των αντιδραστικών, αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων με πρώτο στόχο την ιδιωτικοποίηση της σε όλα τα επίπεδα. Το σχολειό μετατρέπεται σε μαγαζί όπου οι διάφοροι κερδοσκόποι θέλουν να αποκομίζουν όλο και περισσότερα κέρδη.
Η πρώτη αντίσταση σε αυτά τα σχέδια που φτάνουν μέχρι και την αλλαγή του Συντάγματος εκδηλώθηκε μέσα από το μεγαλειώδες κίνημα των φοιτητών και μιας μερίδας πανεπιστημιακών στην αρχή του καλοκαιριού. Η μαζικότητα και μαχητικότητα τους ήταν τέτοια που ανάγκασε την κυβέρνηση σε μια πρώτη οπισθοχώρηση. Μετατόπισε για αργότερα τα σχέδια της ελπίζοντας ότι οι φοιτητές θα αποπροσανατολιστούν και θα διασπαστούν. Το πόσο απατάται θα φανεί αμέσως μετά το τέλος της εξεταστικής κατά τα τέλη του Οκτώβρη.
Για την ώρα όμως τη σκυτάλη την πήραν οι δάσκαλοι. Ο αγώνας τους για αξιοπρεπή μισθό είναι αγώνας που εκφράζει όλους τους εργαζόμενους. Ποιος εργαζόμενος πείθεται από τις κραυγές του μπλοκ εξουσίας ότι “εδώ τόσοι εργαζόμενοι παίρνουν μισθούς 600 και 700 ευρώ, οι δάσκαλοι γιατί να πάρουν διπλάσια;” Όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί το όραμα και η ανάγκη μας να είναι η μιζέρια. Τα 700 ευρώ να τα πάρει ο Αλογοσκούφης κι ο Καραμανλής για να ζήσουν τα παιδιά τους αφού τους φτάνουν.
Όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για πραγματικές αυξήσεις ενάντια στη συνεχή λιτότητα. Όταν “οι κουμπάροι” τσεπώνουν μίζες εκατομμυρίων ευρώ, τα κυβερνητικά επιτελεία δεν βρίσκουν χρήματα να εξοπλίσουν τα σχολεία, να προσλάβουν προσωπικό, να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς.
Κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής μπροστά στον τίμιο αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί μας. Πρέπει να σταθούμε πλάι τους γιατί η νίκη τους θα είναι νίκη της εκπαίδευσης, νίκη των εργαζομένων, νίκη των παιδιών μας και ολόκληρου του λαού μας.

Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006

Συντονισμός δημοτικών κινήσεων - παρεμβάσεων για δημόσια και δωρεάν παιδεία

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Δηλώνουμε και διαδηλώνουμε την απόλυτη συμπαράταξή μας με τον αγώνα των δασκάλων που για έκτη βδομάδα δίνουν μαθήματα αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας. Έναν αγώνα που δυναμώνει και απλώνει σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, στους καθηγητές, στους μαθητές, στους φοιτητές και σπουδαστές.
Τα αιτήματά των δασκάλων, για ένα μισθό που να τους επιτρέπει να ζήσουν με αξιοπρέπεια από μια δουλειά και για δημόσια και δωρεάν παιδεία, είναι αιτήματα όλων των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας. Μαζί με τους μαθητές και τους φοιτητές απαιτούμε ακόμα, την κατάργηση της βάσης του 10 που σπρώχνει δεκάδες χιλιάδες παιδιά στα ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ, κέντρα ελευθέρων σπουδών κ.λ.π.. Καταγγέλλουμε την αντιδραστική μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης με αποκορύφωμα την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που προωθείται, για την ίδρυση «μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών» ιδιωτικών Πανεπιστημίων και για την πλήρη υποβάθμιση των πτυχίων σε διαβατήρια για την ανεργία…
Η κυβέρνηση έχει δηλώσει καθαρά ότι πριν τη λήξη της κυβερνητικής της θητείας θα έχει ολοκληρώσει τις αντιδραστικές-ταξικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Τη συντριβή των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων την θεωρεί οδηγό και προϋπόθεση ώστε να βάλει χέρι στο σύνολο των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνολικά. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε!
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή του αγώνα είναι κάτι πάρα πάνω από αναγκαίο να βγει ο λαός μαζικά στο προσκήνιο. Όχι μόνο για να επιδείξει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους αγώνες της νεολαίας και των εκπαιδευτικών αλλά και για να συμμετέχει ενεργητικά σʼ αυτούς. Για την άμεση κλιμάκωση και γενίκευση του αγώνα ενάντια στην ταξική-αντιδραστική κυβερνητική επίθεση.
Οι δημοτικές κινήσεις που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, συντονίζουμε τη δράση μας. ·Καταγγέλλουμε την κυβερνητική συκοφαντική εκστρατεία ενάντια στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
Θεωρούμε απαραίτητες πρωτοβουλίες: ·Για την οικονομική στήριξη των απεργών δασκάλων και καθηγητών αλλά και για την στήριξη που απαιτούν οι ανάγκες του μαθητικού ξεσηκωμού ενάντια στην ταξική επίθεση, στην τρομοκρατία και την καταστολή. ·Για την διενέργεια τοπικών, κατά περιοχές, συλλαλητηρίων μαθητών, εκπαιδευτικών και λαού και κάθε άλλης δραστηριότητας που θα υπηρετεί τον αγώνα. ·Για την συμμετοχή με όλες μας τις δυνάμεις στα κεντρικά συλλαλητήρια.
Καλούμε επιτροπές αγώνα, κινήσεις στη γειτονιά, συλλόγους γονέων, δημοτικά σχήματα, ταξικές αγωνιστικές συλλογικότητες να στρατευθούν ανεπιφύλακτα σε αυτόν τον συντονισμό.
Στεκόμαστε πολιτικά αλληλέγγυοι σε κάθε προσπάθεια που ευνοεί την κατεύθυνση πανεκπαιδευτικού παρατεταμένου αγώνα που θα είναι στα χέρια των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών
ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΛΟΥΜΕ: ·ΟΛΟΙ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 25-10 στο Σύνταγμα 12 μ.μ. ·ΟΛΟΙ στις 28-10, στις παρελάσεις, διαδηλώνουμε μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς υπέρ του αγώνα και ενάντια στην ταξική-αντιδραστική κυβερνητική επίθεση.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΩΝ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στις γειτονιές της Αθήνας», «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ» «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ», «ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΑΦΝΗ», «ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΜΗΤΤΟΥ»

Μεγάλη επιτυχία για την Μ.ΑΡΙ.ΔΑ.

Η Μαχόμενη Αριστερή Δάφνη στις εκλογές της 15 Οκτώβρη έλαβε 770 ψήφους και ποσοστό 6,25 % ενώ έβγαλε και ένα δημοτικό σύμβουλο .
Θυμίζουμε οτι στις προηγούμενες εκλογές (2002) που συμμετήχε για πρώτη φορά η Μ.ΑΡΙ.ΔΑ. πήρε 488 ψήφους και ποσοστό 3,54%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Σταυριανουδακης Μιχαηλ του Ιωαννου
ψήφοι :5.735
ποσοστό :46,53%
έδρες :13
Δαουλαρης Γεωργιος του Διονυσιου
ψήφοι :3.474
ποσοστό :28,19%
έδρες :5
Κονταργυρης Κωνσταντινος του Αθανασιου
ψήφοι:1.193
ποσοστό :9,68%
έδρες :2
Μητροβγενης Γεωργιος του Παντελη
ψήφοι :770
ποσοστό :6,25%
έδρες :1

Χριστοφοριδης Δημητριος του Κιμωνα
ψήφοι : 641
ποσοστό :5,20%
έδρες :0
Γρηγορακακης Αντωνιος του Κωνσταντινου
ψήφοι : 512
ποσοστό :4,15%
έδρες:0
Επίσης αξίζει να σημειωθεί η ελπιδοφόρα αύξηση των ψήφων και δυναμικής σε δημοτικό και νομαρχιακό επίπεδο σε όλη την χώρα που είχαν τα ψηφοδέλτια της ανυπότακτης -μαχόμενης αριστεράς.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε οτι στους γειτονικούς δήμους όπως ο Βύρωνας η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών πήρε 1621 ψήφους με ποσοστό 5,75% και έβγαλε δημοτικό σύμβουλο ενώ στην Νέα Σμύρνη η Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της πόλης πήρε 1348 ψήφους και ποσοστό 4,13%.

Αφίσες και φωτογραφίες από την προεκλογική περίοδο




Σε λειτουργία το blog site της κινησής μας

Από σήμερα 26/10/06 θα λειτουργεί αυτό το blog site από την Μαχόμενη Αριστερή Δάφνη στοχεύοντας στην αμφίδρομη επικοινωνία με την τοπική κοινωνία καθώς και στην ενημέρωση των πρωτοβουλιών της κίνησης μας.